مقالات

هماهنگی آهنگ‌های صنعت با ریتم اتوماسیون

اتوماسیون صنعتی و کاربرد آن

اتوماسیون صنعتی یک فرآیند تولید صنعتی است که شامل مجموعه ای از ماشین آلات است که ترکیبی از مواد اولیه را به محصول نهایی تبدیل می کند. از زمان انقلاب صنعتی در انگلستان، همیشه تلاش زیادی برای توسعه تکنیک های پیچیده برای کمک به افراد در انجام وظایف مختلف تولید صورت گرفته است در این مقاله سعی داریم تا شما را با اتوماسیون صنعتی و کاربرد آن آشنا کنیم.

در فرآیند اتوماسیون صنعتی، در اصطلاح ماشین می تواند هر چیزی مانند موتور، مته، نوار نقاله و غیره باشد که شامل دستگاه های الکترومکانیکی یا ماشین های شیمیایی مانند کوره ها، خشک کن ها، سیستم های احتراق شیمیایی و غیره می شود. امروزه اتوماسیون صنعتی تاثیر زیادی در فرآیند تولید دارد و تولید بدون این سیستم اتوماسیون تقریبا غیر ممکن است. ابزارهایی مانند زیمنس PLC از جمله این ابزارهای اتوماسیون هستند. عوامل متعددی منجر به کاربرد سیستم های اتوماسیون در تولید صنعتی می شود که عبارتند از:

  1. تولید انبوه
  2. نیاز به محصولات با کیفیت بالا
  3. انتظارات بالا برای قابلیت اطمینان محصول

اتوماسیون صنعتی و کاربرد آن

فرآیندی است که با ماشین‌ها و سایر تجهیزات صنعتی به کمک برنامه‌نویسی دیجیتال منطقی کار می‌کند و دخالت انسان در فرآیند تصمیم‌گیری و دستورالعمل‌های دستی را با کمک تجهیزات مکانیزه کاهش می‌دهد.

بنابراین اپراتور باید ابتدا با کنترل سوپاپ میزان سوخت را در اجاق تنظیم کند تا دما به مقدار دلخواه برسد. پس از رسیدن به دمای مورد نیاز، سوپاپ باید با تنظیم مداوم، یعنی افزایش یا کاهش سوخت با توجه به دما برای ۳۰ دقیقه آینده، کار کند.

اکنون، به لطف اتوماسیون صنعتی، کل فرآیند بدون کمک اپراتور انجام می شود. ابتدا یک سنسور دما در نزدیکی فر وجود دارد که دما را به رایانه گزارش می دهد. یک سوپاپ موتوری برای تامین سوخت به کوره وجود دارد که توسط رایانه نیز کنترل می شود. بر اساس خواندن دما از سنسور، رایانه ابتدا سوپاپ را باز می کند تا سوخت بیشتری دریافت کند. پس از رسیدن به دمای مورد نظر، شیر بسته می شود.

اما رایانه می تواند دریچه را باز یا ببندد. اجازه می دهد حتی مقدار کمی از سوخت بسته به خواندن دما. تایمر کامپیوتر یک خاموشی ۳۰ دقیقه ای را نشان می دهد و رایانه می تواند به طور کامل سیستم را خاموش کند.

هدف از اتوماسیون صنعتی

در اصطلاح اتوماسیون صنعتی و کاربرد آن توسط مهندسان شرکت فورد موتور که پیشگام اتوماسیون خط مونتاژ بودند، ابداع شد. در ابتدا، فرآیند تولید بر خلاف حسگرها، محرک‌ها و رایانه‌های مدرن مبتنی بر چشم‌ها، دست‌ها و مغز کارگر بود.

از جمله مزایای اتوماسیون صنعتی می‌توان به افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها، بهبود کیفیت محصولات، افزایش ایمنی و کاهش خطرات برای کارگران اشاره کرد. همچنین، با استفاده از سیستم‌های اتوماسیون، تجهیزات صنعتی قادر به انجام وظایف پیچیده و دقیق به صورت خودکار می‌شوند، که این امر منجر به بهبود عملکرد و دقت در فرآیندهای تولید می‌گردد.

اساساً کاربرد اتوماسیون در فرآیند تولید بر جایگزینی نیروی انسانی با یک ماشین مستقل متمرکز است. در اصل، این ماشین‌های خودمختار باید توسط یک ناظر انسانی برای فرآیند تولید روان هماهنگ می‌شدند. اما با پیشرفت های تکنولوژیکی در سیستم های کنترل آنالوگ و دیجیتال، ریزپردازنده ها و PLC ها (کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی) و حسگرهای مختلف، همگام سازی بسیاری از ماشین ها و فرآیندهای مستقل و دستیابی به اتوماسیون صنعتی واقعی بسیار آسان تر شده است. با ظهور اقتصاد صنعتی، استراتژی های کسب و کار اتوماسیون صنعتی نیز در طول زمان تغییر کرده است. اهداف اصلی پیاده سازی اتوماسیون عبارتند از:

  • افزایش تولید
  • کاهش هزینه ها به ویژه هزینه های انسانی
  • بهبود کیفیت محصول
  • استفاده بهینه از مواد اولیه
  • کاهش مصرف انرژی
  • افزایش سود کسب و کار
  انواع تجهیزات برق صنعتی

انواع اتوماسیون صنعتی

اکنون که کمی در مورد ساختار یک سیستم صنعتی معمولی دیدیم، اجازه دهید بحث در مورد انواع مختلف این سیستم را ادامه دهیم. سیستم های اتوماسیون صنعتی به طور کلی به چهار نوع تقسیم می شوند:

  • سیستم اتوماسیون ثابت

در یک سیستم اتوماسیون ثابت، تجهیزات تولید با مجموعه ای از عملکردها یا کارها ثابت می شوند و به ندرت تغییراتی در این عملیات ایجاد می شود. سیستم های اتوماسیون ثابت معمولاً در فرآیندهای جریان پیوسته مانند خطوط مونتاژ و سیستم های تولید انبوه استفاده می شوند.

  • سیستم اتوماسیون قابل برنامه ریزی

در سیستم اتوماسیون قابل برنامه ریزی، توالی عملیات و همچنین پیکربندی ماشین آلات را می توان با استفاده از کنترل های الکترونیکی تغییر داد. این فرآیند نیاز به زمان و تلاش زیادی برای برنامه ریزی مجدد دستگاه دارد و در تولید دسته ای رایج است.

  • اتوماسیون انعطاف پذیر

سیستم‌های اتوماسیون انعطاف‌پذیر همیشه توسط رایانه‌ها کنترل می‌شوند و اغلب در مکان‌هایی اجرا می‌شوند که محصول به طور مکرر تغییر می‌کند. دستگاه CNC نمونه ای از شرط بندی در این سیستم است. کدی که اپراتور به رایانه می دهد برای کار خاصی در نظر گرفته شده است و بر اساس آن کد، دستگاه ابزار و تجهیزات لازم برای تولید را دریافت می کند.

  • سیستم اتوماسیون یکپارچه

سیستم اتوماسیون یکپارچه مجموعه‌ای از ماشین‌ها، فرآیندها و داده‌های مستقل است که همگی تحت فرمان یک سیستم کنترل واحد برای اجرای یک فرآیند تولید به طور همزمان کار می‌کنند.

طراحی به کمک رایانه (CAD)، CAM (تولید به کمک رایانه)، ابزارها و ماشین‌های کنترل‌شده با رایانه، روبات‌ها، جرثقیل‌ها و نوار نقاله‌ها با استفاده از برنامه‌ریزی پیچیده و کنترل تولید یکپارچه شده‌اند.

"<yoastmark

کاربرد اتوماسیون صنعتی

وظایفی که توسط اپراتورهای انسانی انجام می شود به راحتی با کار فیزیکی طاقت فرسا جایگزین می شوند.

اپراتورها ی انسانی می توانند از کار در محیط های تولیدی خطرناک با دماهای شدید، آلودگی، عناصر سمی یا مواد رادیواکتیو جلوگیری کنند.

کارهایی که برای یک اپراتور انسانی معمولی دشوار است را می توان به راحتی انجام داد. این کارها شامل بلند کردن بارهای سنگین و بزرگ، کار با اجسام بسیار کوچک و … است.

تولید همیشه سریع است و قیمت محصول به طور قابل توجهی کمتر است (در مقایسه با همان محصول تولید شده با دست).

چندین کنترل کیفیت را می توان در فرآیند تولید ادغام کرد تا ثبات و یکنواختی ایجاد کند.

اقتصاد صنعت را می توان تا حد زیادی بهبود بخشید که به طور مستقیم بر سطح زندگی تأثیر می گذارد.

اتوماسیون صنعت برق چگونه کار می کند؟

یک سیستم اتوماسیون دستگاه هوشمند به شما این امکان را می دهد که سیستم الکتریکی تاسیسات تجاری خود را از هر نقطه کنترل کنید. این به کنترل های خاص برای سیستم های زیر و سایر موارد اشاره دارد:

  1. سایه
  2. روشنایی
  3. درجه حرارت
  4. لوازم خانگی
  5. مصرف کلی انرژی
  مهم ترین ویژگی ها و تفاوت های کلید مینیاتوری و اتومات

محدودیت های اتوماسیون صنعتی

از دست دادن کار. بیشتر کار توسط ماشین آلات انجام می شود، بنابراین کار دستی بسیار کمتر است.

با استفاده از فناوری امروزی، نمی توان همه کارها را خودکار کرد. برای مثال محصولاتی با شکل و اندازه نامنظم برای مونتاژ دستی مناسب هستند. (این روند احتمالا با کامپیوترها و الگوریتم های پیشرفته تغییر می کند).

امکان استفاده از اتوماسیون برای فرآیندهای خاص، یعنی تولید بالا، نتایج قابل تکرار و سازگار وجود دارد.

هزینه اولیه اجرای سیستم اتوماسیون صنعتی بسیار بالاست.

تیمی از کارگران واجد شرایط همیشه برای نگهداری و سرویس مورد نیاز است.

اتوماسیون صنعتی و ابزار دقیق

رشته ابزار دقیق شامل علم و هنر اندازه گیری، کنترل و دستکاری فرآیندها است. به طور خاص، فناوری ابزار دقیق، ایجاد، ساخت و نگهداری دستگاه‌ها و سیستم‌های اندازه‌گیری و کنترل است که کارخانه‌های تولیدی و موسسات تحقیقاتی را برای یک اقتصاد در حال توسعه بسیار حیاتی تجهیز می‌کنند. متغیرهای اندازه گیری شده عبارتند از دما، فشار، جریان، سطح مایع، سرعت، چگالی و غیره.

برنامه ابزار دقیق نیور ریور برای ارائه آموزش مهارت ها و تئوری لازم برای تسلط بر مسئولیت های یک تکنسین ابزار طراحی شده است. علاوه بر این، این برنامه نیز زمینه را برای آموزش در حین کار و سایر چالش های شغلی در ابزار دقیق فراهم می کند.

منظور از تجهیزات سیستم اتوماسیون صنعتی چیست؟

مجموعه ای از تجهیزات تولیدی است که برای انجام کارهای تولیدی خاص به صورت خودکار استفاده می شود. انواع تجهیزات شامل ربات های صنعتی، سلول های اتوماسیون، نوار نقاله ها و دستگاه های تخصصی مانند آسانسور و ماشین های دوار است. این تجهیزات به طور گسترده در صنایع خودروسازی، نقاشی، هوانوردی و صنایع دستی استفاده می شود.

سخن آخر

اتوماسیون صنعتی، یک رویکرد نوین در بهره‌وری و کارآمدی صنایع است که توسط فناوری‌های پیشرفته انجام می‌شود. این فرآیند به وسیله سامانه‌های هوشمند و اتوماتیک، کنترل و مدیریت فرایندها، تجهیزات و دستگاه‌های صنعتی را انجام می‌دهد. این فرآیند نیز به عنوان یکی از مهمترین عوامل پیشرفت صنایع نقش موثری دارد و در پیشبرد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی، اینترنت و تجارت الکترونیکی نیز تأثیرگذار است. در نتیجه، اتوماسیون صنعتی به عنوان یک روش نوین و کارآمد در بهبود فرایندها و افزایش توانمندی‌های صنعتی مورد توجه قرار گرفته و از اهمیت بسیاری برخوردار است.

تجهیزات اتوماسیون با جریان ها و توان های بالا سروکار دارند، بنابراین باید از دقت و ایمنی بالایی برخوردار باشند. تجهیزات اتوماسیون صنعتی مانند PLC و رله باید از شرکت های معتبر فعال در این زمینه تهیه شود. در بین شرکت های فوق، شرکت زیمنس آلمان در واقع یکی از قدیمی ترین و بهترین تولید کنندگان تجهیزات برق صنعتی می باشد.

در این مقاله تصمیم داشتیم تا شما را با اتوماسیون صنعتی و کاربرد آن آشنا کنیم در قسمت دیدگاه های همین مقاله می توانید نظرات خود را برای ما ارسال کنید همچنین می توانید از طریق لینک زیر جهت خرید و استعلام قیمت با ما در ارتباط باشید.

ارتباط با کارشناسان

1 دیدگاه در “هماهنگی آهنگ‌های صنعت با ریتم اتوماسیون

  1. محمد گفت:

    سلام اتوماسیون صنعتی در چه صنایعی کاربرد دارد؟ آیا نوار نقاله هم جز اتوماسیون صنعتی محصوب می شود؟!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *