سنسورها, مقالات

ویژگی‌های جذاب سنسورهای القایی

سنسور القایی

مقدمه

سنسورها، به عنوان چشمان و گوش‌های ما در دنیای دیجیتال، نقش بسیار حیاتی ایفا می‌کنند. اما در میان این فراوانی، یکی از فناوری‌های جذاب و مبتکرانه، سنسورهای القایی هستند که با استفاده از اصول فیزیکی جذاب و هوش مصنوعی، می‌توانند به دقت بالا و قابلیت تشخیص فراوانی از پدیده‌ها و متغیرهای محیطی را فراهم کنند.

سنسورهای القایی، به‌طور معمول، بر پایه اصول الکترومغناطیسی عمل می‌کنند. این سنسورها قادرند تا انواع مختلفی از پارامترهای محیطی را تشخیص دهند، از جمله: دما، فشار، حرکت، و حتی میدان‌های مغناطیسی. اما چیزی که سنسورهای القایی را از دیگر انواع سنسورها متمایز می‌کند، قابلیت انعطاف پذیری و دقت بالای آنهاست.

سنسورهای مجاورتی القایی :

سنسور القایی یک نوع سنسور است که بر اصول الکترومغناطیسی و الکترومکانیکی مبتنی است. این سنسورها برای اندازه‌گیری و تشخیص تغییرات در محیط از جمله دما، فشار، حرکت، و میدان‌های مغناطیسی استفاده می‌شوند. سنسورهای القایی معمولاً شامل یک المان حسگری و یک سیستم الکترونیکی برای پردازش سیگنال‌های دریافتی هستند.

این سنسورها می توانند وجود و یا عدم وجود شیء از جنس فلزی را تشخیص دهند پس از این نوع سنسور میتوان جهت تشخیص فقط فلزات مانند آهن ، آلومنیوم و… استفاده کرد و نمیتوان از آن جهت تشخیص غیر فلزات مانند چوب ، کاغذ و … استفاده کرد.

 

سنسور القایی امرون M30

ساختمان داخلی سنسورهای مجاورتی القایی :

ساختمان داخلی سنسورهای القایی از ۴ قسمت اصلی تشکیل شده است که عبارتند از:

  • اسیلاتور:تولید سیگنال سینوسی با یک فرکانس مشخص در سیم پیچ
  • سیم پیچ :ایجاد میدان مغناطیسی در خروجی سنسور
  • مدار تریگر : مانیتور کردن دامنه میدان مغناطیسی
  • خروجی : دریافت فرمان از مدار تریگر و فعال سازی مدار خروجی

نحوه عملکرد سنسور القایی :

نحوه عملکرد یک سنسور القایی بدین صورت می باشد که اسیلاتور یک موج سینوسی با فرکانس مشخص را در سیم پیچ ایجاد می کند که باعث ایجاد جریان در سیم پیچ ها می شود، این جریان در سیم پیچ ها باعث ایجاد یک میدان درجلوی سنسور شده که به سمت بیرون پخش می شود و این میدان توسط مدار تریگر دائما چک می شود.

  درجه حفاظت یا IP

در صورتیکه یک جسم فلزی مقابل سنسور قرار بگیرد این جسم باعث تحریک و القای میدان در شیء فلزی شده و درنتیجه باعث تضعیف میدان مغناطیسی می شود که این تضعیف میدان توسط مدار تریگر تشخیص داده شده و باعث فرمان به خروجی می شود  و در نتیجه خروجی سنسور فعال می گردد.

سنسور القایی رسابرد

انواع سنسور القایی بر اساس ساختمان :

۱- سنسور القایی Flushed یا Shielded :

این نوع سنسورهای القایی ازنوع سرتخت می باشند یعنی قسمت حساس سنور هم سطح با قسمت فلزی می باشد و زمانی خروجی سنسورفعال می شود که  قطعه فلزمستقیم روبروی سنسور قرارگیرد.از مهمترین مزایای این نوع سنسورها دقت بالا ، فرکانس سوییچینگ بالاتر،عمرمکانیکی بالاترنویزپذیری کمترو از معایب این نوع سنسورها فاصله تشخیص کم آنها می توان نام برد.               

۲- سنسور القایی Non Flushed یا Unshielded :

این نوع سنسورهای القایی ازنوع سربلند می باشند یعنی قسمت حساس سنور خارج از پوسته فلزی می باشد و زمانی خروجی سنسورفعال می شود که  قطعه فلزدر مجاورت و یا روبروی سنسور قرارگیرد.از مهمترین مزایای این نوع سنسورها فاصله تشخیص بالاتر از معایب این نوع سنسورها دقت ، فرکانس سوییچینگ و عمر مکانیکی کمتر آنها می توان نام برد.

                

مزایا و معایب سنسور القایی :

یکی از مزایای برجسته سنسورهای القایی، دقت بالا و قابلیت تشخیص دقیق تغییرات کوچک در محیط است. همچنین، این سنسورها معمولاً انعطاف پذیر و کوچک اند، که اجازه استفاده‌ی آنها در فضاها و کاربردهای محدودی را می‌دهد که از سنسورهای سنتی نمی‌توان بهره برد.

از مهمترین مزایای سنسورهای القایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فرکانس سوییچینگ بالا و درنتیجه قدرت تشخیص بالا
  • عمر بالا بدلیل حذف کنتاکت مکانیکی
  • قابلیت کار در محیط های مختلف با شرایط سخت کاری مختلف :مرطوب ، گردوغبار، دما بالا و…
  • نویزپذیری کمتر
  آشنایی با محصولی به نام سنسور فشار

و از مهمترین معایب این سنسور ها می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • قیمت بالا
  • قابلیت تشخیص فقط اجسام فلزی(با توجه به نوع فلز فاصله تشخیص کاهش می یابد)
  • فاصله تشخیص پایین از چند میلیمتر تا چند سانتیمتر

کاربرد سنسورالقایی :

سنسور القایی کاربرد فراوانی در صنعت دارند که از مهمترین کاربرد سنسورهای القایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اندازه گیری فاصه از قطعه.
  •  جدا سازی قطعات با ابعاد مختلف.
  • اندازه گیری ضخامت قطعات فلزی.
  • تشخیص قطعات فلزی شکسته دستگاه های مختلف صنعتی.
  • جداسازی قسمت فلزی قطعات.
  • آشکار سازی هر گونه تغییر در دندانه چرخ دنده های فلزی.
  • اندازه گیری و کنترل سرعت و آشکار سازی حرکتهای مکانیکی.
  • جهت شمارش قطعات فلزی
شرکت کوینو تولید کننده انواع سنسورهای القایی، خازنی، نوری و تایمر (ساخت کشور کره جنوبی)

شرکت کوینو تولید کننده انواع سنسورهای القایی، خازنی، نوری

ویژگی های یک سنسور القایی خوب

ویژگی‌های سنسور القایی خوب شامل دقت بالا، پاسخ سریع، عملکرد قابل اعتماد، عدم وابستگی به شرایط محیطی مانند دما و رطوبت، قابلیت استفاده در محیط‌های پرنویز و مقاومت در برابر تداخلات الکترومغناطیسی، و قابلیت اندازه‌گیری در فواصل دور و نزدیک است.

سخن آخر

سنسورهای القایی معمولاً دارای دقت بالا، عدم وابستگی به محیط، و پاسخ سریع هستند. با این حال، هزینه بالا، نیاز به قدرت الکتریکی، و اندازه بزرگ می‌تواند معایب آنها باشد.با پیشرفت روزافزون در زمینه هوش مصنوعی و نانوتکنولوژی، انتظار می‌رود که سنسورهای القایی، با ترکیبی از دقت بیشتر و انعطاف پذیری بیشتر، نقش مهمتری در صنعت‌ها و زندگی ما ایفا کنند. از این رو، فعالیت‌های تحقیقاتی و توسعه‌ی آنها مورد توجه بسیاری از پژوهشگران و صنعت‌گران است، تا این فناوری‌های نوآورانه را به ابعاد جدیدی ارتقا دهند و به دنیایی پر از امکانات و اطمینان تبدیل کنند.

سنسورهای القایی در برند ها و قیمت های مختلفی در بازار وجود دارد برخی از این برند ها آتونیکس ، رسابرد ، کاکن ، کوینو ، امرون و… است.

برای خرید سنسور القایی به سایت کنترل۲۴ مراجعه کنید و یا از طریق لینک زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

ارتباط با کارشناسان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *